Få tilbud på reiseforsikring
Nordmenn reiser som aldri før, og de fleste har sikret seg med en reiseforsikring. Visste du at dersom du samler alle forsikringene dine kan du spare opptil 20 %?
De fleste vil ha den beste forsikringen når de legger ut på reise. Kort oppsummert dekker reiseforsikringen utgifter som påløper som følger av ulykker, skader, tap og forsinkelser.
For de aller fleste vil det lønne seg å ha en helårs reiseforsikring fremfor å kjøpe enkeltvis for hver reise. Du bør også styre unna enkeltforsikringene som selges av fly- og reiseselskap da disse ofte er svært dyre. Unntaket kan være dersom du reiser kun én gang eller mindre i løpet av året. Da kan enkeltforsikring lønne seg.
Samle forsikringene dine og få rabatt!
Sjekk om forsikringen dekker deg godt nok
Husk at de fleste helårsreiseforsikringer har en tidsbegrensning for hvor lang hver reise kan være. Dette varierer vanligvis mellom 45 og 90 dager hos de ulike selskapene.
Skal du ut på lengre turer må du selv kjøpe tilleggsforsikring slik at du er dekket for hele reiseperioden. Dette gjelder også for studenter som er dekket på foreldrenes forsikring og som f.eks. skal på utveksling.
Slik velger du riktig bilforsikring.
Om du har noen ekstra dyre gjenstander med deg på reisen bør du sjekke erstatningsbeløpene. Forsikringene dekker ofte opp til en totalsum for alt reisegods, men har samtidig begrensninger for maksimum erstatningssum per eiendel.
Reiser du med dyrt sportsutstyr eller en PC, bør du sjekke at forsikringen din dekker hele eiendelens verdi før du tar den med deg. Også her kan du kjøpe ekstraforsikring.
Få samlerabatt på forsikringer!
Ikke glem detaljene
Vær oppmerksom på at visse områder i verden er regnet som høyrisikoområder, og reiser man dit, vil ikke nødvendigvis reiseforsikringen være gyldig. Dette gjelder særlig konfliktområder og områder med uro og svak styring.
Du kan lese listen over Utenriksdepratementets stedsspesifikke reiseråd her. Dersom UD fraråder nordmenn å reise til din destinasjon, vil som regel ikke reiseforsikringer gjelde.
Samtidig er det relativt store forskjeller på hvor mye de ulike reiseforsikringene dekker, hvor mange personer, egenandeler og hvor store erstatningsbeløp de har.
En del reiseforsikringer har også begrensninger på hvilke aktiviteter man kan delta i under ferieoppholdet. Les derfor alltid nøye gjennom forsikringsvilkårene før du takker ja til en avtale.
Sykehusopphold i utlandet
Mange nordmenn tror de er dekket av staten om de skulle være uheldige å havne på sykehus i utlandet. Dette er imidlertid ikke tilfellet utenfor Europa, og skulle du få høye sykehusregninger i utlandet som du ikke selv klarer å dekke, vil ikke staten kunne hjelpe deg. Derfor er reiseforsikring svært viktig å ha.
En del forsikringsselskaper har også begrensninger på hvilke aktiviteter man kan gjøre. Ferieaktiviteter som klatring og dykking kan ofte være underlagt aktivitetskategorier som forsikringsselskapet ikke vil dekke dersom skade skulle oppstå i forbindelse med disse. Her kan man også kjøpe tilleggsforsikringer.
Få tilbud på samling av forsikringer!
Europeisk helsetrygdekort
Innenfor Europa vil man være noe forsikret om man har europeisk helsetrygdekort. Kortet gir rett til helsehjelp med like vilkår og priser som lokalbefolkningen, og det gjelder innenfor hele EØS-området. Skulle du ha behov utover den helsehjelpen du får i landet, som f.eks. hjemtransport, trenger du en reiseforsikring for å få dette dekket.
Du kan lese mer om kortet og bestille det gratis her.
Reiseforsikring på kredittkort
De fleste kredittkort tilbyr inkludert reiseforsikring dersom du betaler minst 50 % av de totale reisekostnadene med kredittkortet. Det innebærer at du må passe på at du faktisk har betalt halvparten av hver eneste reise med kredittkortet dersom forsikringen skal være gyldig.
Ofte har kredittkortenes reiseforsikringer noe mindre gunstige vilkår og lavere erstatningsbeløp, så selv om du har kredittkort kan det lønne seg å vurdere å ha en reiseforsikrings hos et forsikringsselskap i tillegg.
Fordeler med å ha reiseforsikring med kredittkort og helårsforsikring:
- Fin bonus på toppen av helårsforsikring.
- Du kan velge erstatning fra det selskapet som har de gunstigste vilkårene.
- Du har et dobbelt sikkerhetsnett, om en forsikring ikke dekker noe, så gjør gjerne den andre det.
- Har du tap på reisen som er større enn det helårsforsikringen dekker, kan du søke om å få resten fra kredittkortforsikringen.
- Under svært uheldige omstendigheter som død eller invaliditet vil du motta utbetaling fra begge reiseforsikringene.
Lurer du på hva slags forsikring ditt kredittkort dekker? Kanskje er du på utkikk etter en ny avtale? Se en omfattende oversikt over norske kredittkorts reiseforsikringer her.
Ifølge tall fra forsikringsbransjen er det mange unge som reiser uten reiseforsikring. Mange tror de er dekket av foreldrenes forsikringer, men dette bør man sjekke opp nøye da forsikringsselskapene har ulike vilkår. Skulle man være uheldig å havne på sykehus i utlandet etter alvorlige ulykker, kan regningen fort komme opp i mange hundre tusen kroner. En grei tommelfingerregel kan være at om du har flyttet hjemmefra, bør du også ha egen reiseforsikring. På et trangt studentbudsjett kan dette svi i lommeboka, men de fleste forsikringsselskap tilbyr egne reiseforsikringer for unge og studenter. Få tilbud på samling av forsikringer!
Et annet smart tiltak kan være å fagorganisere seg, dersom man ikke allerede er fagforeningsmedlem. Ungdom betaler ikke mye for å bli medlem, og gjennom 'LOfavør'-systemet har foreninger ofte en innebygd reiseforsikring i medlemskapet. Dette kan ofte være en svært billig måte å bli reiseforsikret på som ungdom. Om du studerer i utlandet er det lurt å være forsikret. En slik forsikring dekker ofte flere tilfeller, som syke- og ulykkesforsikring, innboforsikring for bostedsadressen i studielandet, dekning av studieavbrudd som følge av alvorlig sykdom, samt reiseforsikring. Vilkårene vil variere noe med ulike avtaler, men disse tilfellene er hovedsakelig dekket. En slik forsikring kan for eksempel fås gjennom ANSA (Association of Norwegian students abroad), som organiserer norske studenter i utlandet. De fleste reiseforsikringer har en øvre aldersgrense. Denne er ofte 70 eller 75 år, og er du eldre enn aldersgrensen gjelder ikke forsikringen. Er du med andre ord over pensjonsalder bør du sjekke at forsikringen fortsatt er gyldig. Hos noen selskaper vil erstatningsbeløpene bli kraftig redusert, hos andre vil forsikringen bli ugyldig.
Det er særlig reiseforsikringer tilknyttet kredittkort som gir dårlig dekning for eldre, så her kan det lønne seg å bytte til en helårsforsikring i stedet. Det kan være lurt å gjøre dette i god tid før du når den øvre alderen, da det er lettere å fornye en forsikring der du allerede er forsikret enn å opprette en ny. Slik får du billigere innboforsikring og husforsikring. Vi samarbeider med noen av Norges mest solide forsikringsselskaper. De vet at de konkurrerer om deg som kunde og ønsker å strekke seg litt ekstra for at du velger nettopp dem. Hos oss kan du sammenligne forsikringer og samtidig få selskapenes samlerabatter. Disse rabattene kommer ikke fram på tradisjonelle sammenligningssider. Følgende kriterier må være oppfylt for å kunne få gode tilbud via vår tjeneste:Reiseforsikring student
Sjekk foreninger
Aldersgrense reiseforsikring
Om Forsikringer.no