husforsikring, innboforsikring

Innboforsikring

Eier man sin egen bolig, er det for de fleste helt nødvendig å ha en innboforsikring. Den vil dekke skader på inventar som følge av innbrudd, vann, og brann. Vi nordmenn bruker mye penger på oppussing og innbo, og for de fleste vil store skader og tap bli svært dyrt om man må dekke det selv.

Uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet og få utforpliktende tilbud fra 3 forsikringsselskaper.

La selskapene konkurrere

Konkurranse gir deg bedre pris. Få selskapenes beste tilbud og velg det beste!

Spar tid og penger

Få samlerabatt og alle forsikringer på samme faktura. Enkelt, trygt og billig.

To typer forsikringer for bolig

Det finnes to ulike forsikringer for bolig:

 1. Husforsikring – også kalt villaforsikring eller boligforsikring – dekker selve bygningen utvendig og innvendig.
 2. Innboforsikring – eller hjemforsikring – dekker alt av løst inventar og eiendeler som hører til boligen.

Om innboforsikring

innboforsikring
Tenk deg godt om: Finn så riktig verdi som mulig for alt av innbo og løsøre.

En vanlig misforståelse er at man ikke trenger innboforsikring om man bor i et sameie eller borettslag. Dette stemmer ikke. Borettslag har gjerne forsikring for utvendige skader på bygget, men innbo og løsøre må fortsatt dekkes av den enkelte.

Bor du i hus eller enebolig må du også ha villaforsikring for å få dekket utvendige skader. Forsikringsselskapene har ulike typer her, noen villaforsikringer inkluderer innbo, mens andre gjør ikke det, så har må man passe på at man blir forsikret fullt ut.

Du kan lese mer om husforsikring her.

Dette dekker innboforsikringen

Forsikringsselskaper snakker om innbo og løsøre, men ut fra vår dagligtale er det ikke nødvendigvis åpenbart hva dette betyr. Innbo omfatter ting som møbler, tepper og elektriske apparater. Løsøre er utstyr som ikke knyttes direkte til boligen, men som likevel hører til husstanden. Eksempler på dette er verktøy, penger, barnevogn, sykler, sportsutstyr, osv. En innboforsikring skal dekke dette – med andre ord skal den dekke alt du tar med deg videre når du flytter.

Det er du som bestemmer hvor høyt beløp innboforsikringen skal dekke, så pass på at den faktisk dekker de verdiene du har. Banken tilbyr deg ofte den rimligste varianten, og dersom skade skulle oppstå, er det du som blir sittende med skjegget i postkassa og uten erstatning dersom beløpet ikke er satt riktig.

Mange forsikringer dekker eksempelvis opptil 2 millioner kroner. Har du mange dyre kunst- og designgjenstander eller utstyr, må du selv sørge for at dette dekkes – ofte med spesialforsikringer.

Les også: Slik sparer du penger på bilforsikringen.

Forsikringen vil hos de fleste selskaper dekke ektefelle/samboer og alle barna, i tillegg til andre medlemmer i husstanden. Dette bør man dobbeltsjekke i vilkårene, da det kan være ulikheter mellom de forskjellige forsikringsselskapene.

Slik kan du få billigere innboforsikring

 • Samler du alle forsikringene dine hos ett selskap, vil du kunne få gode rabatter for dette. Selv om prisen for én forsikring isolert sett kan være lavere hos et annet selskap, vil samlerabatten stort sett overgå prisforskjellene du kunne fått ved å kjøpe forsikring hos ulike selskaper.
 • Sørg for alltid å få tilbud fra flere forsikringsselskap. Slik sikrer du deg de beste avtalene med lavest pris. Fyller du ut skjemaet øverst på denne siden, vil flere forsikringsselskaper kontakte deg med sine tilbud når du samler minst 3 av dine forsikringer. De vet at de konkurrerer mot flere om å få deg som kunde, og vil derfor gi deg sine beste tilbud. Tjenesten er gratis, og du står fritt til å takke ja eller nei til de tilbudene du får. Du bør gjøre dette minst en gang i året, slik passer du på at du ikke betaler for mye for forsikringene dine.
 • Har du boligforsikring og innboforsikring i samme selskap, vil som regel egenandelen bare måtte betales én gang ved skade, i motsetning til om du har disse forsikringene i to ulike selskaper.
 • Når du mottar tilbud fra ulike selskaper er det viktig at du ikke bare sammenligner pris. Noen selskaper tilbyr en basispakke som nesten ikke dekker noe, og skal du ha god dekning må du kjøpe masse tilleggsforsikringer. En litt dyrere forsikring kan ha en del ekstra (f.eks. vann-, insekt-, sopp- og råteskader) inkludert i sitt tilbud, og likevel være billigere i forhold til det den dekker. Les vilkårene nøye, du kan spare mye penger.
 • Dersom boligen din er bygget i nyere tid, kan du gjerne få det som forsikringsselskapene kaller Pluss-forsikring eller Superforsikring til boligen. Denne er ofte ikke så mye dyrere enn basisforsikringen, men dekker mye større skadeomfang. Her varierer kravene, men ofte vil selskapet kreve at boligen ble bygget for mindre enn 50 eller 30 år siden.

Skadeforebyggende tiltak

De fleste forsikringsselskap har en liste med rabatter de tilbyr på forsikring om du selv iverksetter såkalt skadeforebyggende tiltak i boligen din. Dersom du gjør alle tiltakene som gir deg rabatt, kan du kutte prisen på forsikringen med opptil 60 % hos enkelte selskaper. Mange selskaper vil også la deg slippe å betale egenandelen på en skade, dersom du har gjort forebyggende tiltak på dette området.

Husk at du må innrapportere og dokumentere at du har gjort disse tiltakene – selskapene kan ikke vite hva du har gjort hjemme.

 • El-kontroll av bolig: Dette er et tiltak som ikke koster all verdens, men gir god rabatt hos forsikringsselskapet ofte opp mot 30 %. Mange boligbranner starter på grunn av bruk og feil på elektrisitet, derfor vil dette redusere forsikringsprisen din.
 • Brann- og innbruddsalarm: Installerer du dette vil du få en god rabatt på din hjemmeforsikring og innboforsikring. Har du sammenkoblede røykvarslere vil dette kunne gi deg rabatt, og er de i tillegg koblet til alarmsentral blir rabatten enda større. Totalt kan du oppnå svært høy rabatt om du sikrer boligen din godt mot brann og innbrudd.
 • Vannstoppeventil: Montering av denne kan redusere forsikringsprisen din med opptil 20 %. Det koster rundt 5000 kroner å installere, men vil beskytte mot vannlekkasjer hele døgnet, både når du er hjemme og borte. En vannstoppventil holder mellom 15 og 20 år, så dette kan fort bli en lønnsom investering for mange husstander.
 • I tillegg til de tre store innenfor el, brann og vann, er det en rekke andre ting du kan gjøre for å forebygg skader i boligen din. Sjekk med ditt forsikringsselskap hva du kan få rabatt for å gjøre.

Hvor lenge er barna dekket?

innboforsikring
Forsikringen kan dekker mer enn du tror: De fleste dekker barna også etter at de har flyttet hjemmefra.

Mange innboforsikringer dekker også barna i familien etter at de har flyttet hjemmefra. Hvor lenge varierer mellom selskapene, men 2 år er ikke uvanlig. Det betyr at dersom barna dine flytter utenbys for å studere, vil de ha gratis innboforsikring gjennom deg den første tiden. Pass på å sjekke hvor lenge de er dekket, slik at de selv tegner ny forsikring når din ikke er gyldig lengre.

Usikker på om barna er dekket av reiseforsikringen? Les mer her.

Det eneste kravet som må oppfylles for at forsikringen skal gjelde barna, er at de fortsatt er folkeregistrerte på samme adresse som den innboforsikringen gjelder for. Dette er gjerne tilfelle for de fleste unge som nettopp har flyttet hjemmefra, og dette kan spare dem for dyre forsikringsutgifter i begynnelsen av voksenlivet. Det sparer også barna for dyre enkeltforsikringer til PC eller mobil.

Se hvor mye du kan spare!

Få tilbud!

 

Om Forsikringer.no

Vi samarbeider med noen av Norges mest solide forsikringsselskaper. De vet at de konkurrerer om deg som kunde og ønsker å strekke seg litt ekstra for at du velger nettopp dem. Hos oss kan du sammenligne forsikringer og samtidig få selskapenes samlerabatter. Disse rabattene kommer ikke frem på tradisjonelle sammenligningssider.

Følgende kriterier må være oppfylt for å kunne få gode tilbud via vår tjeneste:

 • Du har minst 3 forsikringer du ønsker tilbud på
 • Du må være over 25 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Du må være norsk statborger
Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Tjenester

Forsikringer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere forsikringsselskaper.

Få uforpliktende tilbud