Få gode tilbud på bilforsikring!

Nå kan du sammenligne vilkår
og enkelt finne det rette tilbudet for deg.

Finn en god og billig bilforsikring

Lurer du på hva som er best av ansvarsforsikring, delkasko og kasko? Finn svaret på vanlige spørsmål om bilforsikring her, og få gode tilbud på forsikring til bilen.

Innhent tilbud på bilforsikring fra 3 forsikringsselskaper som konkurrerer om å gi deg laveste pris. Sammenlign tilbudene og se hvor mye du kan spare på bilforsikringen.

check icon
Raskt og enkelt

La oss finne sammenlignbare tilbud for deg.

check icon
Få gode tilbud

Leverandørene konkurrerer om å gi deg det beste tilbudet.

check icon
Gratis og uforpliktende

Tjenesten er gratis og helt uforpliktende å bruke.

Hva er bilforsikring?

En bilforsikring dekker minimum skader du påfører andre mennesker og andres ting, og kan i beste fall dekke skader du selv har skyld i, samt leiebil og skader påført egne eiendeler og tilbehør til bilen. Vi deler gjerne bilforsikring inn i tre ulike kategorier:

 • Ansvarsforsikring
 • Delkasko
 • Fullkasko (Pluss/Super)

Mange selskaper gir egne navn til hovedkategoriene, og du vil derfor møte på ulike varianter av de tre hovedgruppene hos forskjellige forsikringsselskap.

For eksempel er «superkasko» og tilsvarende uttrykk nokså vanlige for å beskrive fullkaskoforsikringer med ekstra god dekning eller andre tilleggsfordeler.

Finn riktig bilforsikring for deg

Hva er ansvarsforsikring?

Ansvarsforsikring, eller trafikkforsikring, er en lovpålagt forsikring som dekker skader du som sjåfør påfører andre personer, kjøretøy og eiendeler. Det er dermed ulovlig å ha en bil uten ansvarsforsikring. De fleste nordmenn har i tillegg til ansvarsforsikring en kaskoforsikring.

Dersom du kun har ansvarsforsikring og havner i en bilulykke som er din feil, vil du ikke få dekket skader på din egen bil eller dine eiendeler. Ettersom bilreparasjoner regnes for å være svært dyrt, særlig ved større ulykker, vil det være godt for de fleste å ha en bilforsikring som dekker dette, altså kaskoforsikring.

Kasko eller delkasko?

Delkasko dekker tyveri, lynnedslag, eksplosjon, brann, redning og veihjelp, samt skader på bilruter på egen bil. Dersom du forårsaker en ulykke vil du imidlertid ikke få dekket skader på eget kjøretøy og eiendeler hvis du har en delkaskoavtale.

For mange vil det lønne seg å ha delkaskoforsikring for bilen. Dersom bilen din har en markedsverdi på mellom 50.000 kroner og 100.000 kroner, vil det for de aller fleste være unødvendig med fullkasko. Dette henger sammen med egenandelen ved ulykker og tap av bonus, som tilsammen fort kan bli dyrere enn å dekke skaden selv.

Valget av delkasko forutsetter at du har økonomi til å dekke skadene selv. Her kan du for eksempel sette av månedlige beløp på sparekonto i stedet for å betale for fullkasko, og skulle du være uheldig har du penger til å dekke opp. Regn gjerne på det for å se hvor mye privatøkonomien din kan tåle av uforutsette kostnader.

Det er verdt å merke seg at forsikringsselskaper ikke har lov å diskriminere på kjønn slik de gjør med alder. Til tross for at menn står for den største andelen av ulykker i trafikken, både når det gjelder antall, skadeomfang og dødsfall, må kvinner betale likt for bilforsikring som menn.

Få tilbud på bilforsikring

Hva dekker kasko?

I hovedsak kan vi si at fullkasko dekker skader på bilen og eiendelene dine, selv om du selv er skyld i ulykken. Eier du en bil med høyere markedsverdi enn 100.000 kroner bør du ha fullkaskoforsikring.

Merk at forsikringsselskapene har ulike varianter av kaskoforsikringene. For eksempel tilbyr Gjensidige bilforsikringer kalt både Kasko og Pluss, DNB bilforsikring Kasko Basis og Kasko Best, og Eika bilforsikring Kasko og Bil Pluss.

Hva som er inkludert i hvilken fullkaskoforsikring kan dermed variere. Som regel vil en Pluss- eller superforsikring dekke ekstra goder som for eksempel leiebil, feilfylling, tapte nøkler og så videre.

Du må dermed ha tungen rett i munnen når du sammenligner de ulike typene kaskoforsikringer fra de ulike forsikringsselskapene, slik at du sammenligner på likt grunnlag. Tenk også nøye gjennom hvorvidt de ekstra godene er verdt den ekstra kostnaden.

Svar på vanlige spørsmål om bilforsikring

Her finner du svar på vanlige spørsmål om bilforsikringer. Har du flere spørsmål enn det som står her? Send oss gjerne en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så hjelper vi deg så godt vi kan.

Hva er prisen på bilforsikring?

Hva bilforsikringen koster avhenger av biltypen din, hvor mye du kjører, forsikringsselskapenes bonussystem, samt din alder og antall år du har kjørt skadefritt. Ønsker du å innhente tilbud fra flere forsikringsselskaper, slik at du kan sammenligne priser, anbefaler vi deg å fylle ut skjemaet på Forsikringer.no.

Hva er bilforsikringsbonus?

Bonus på bilforsikring er et prisavslag du får for hvert år du kjører uten å forårsake en ulykke. Denne beregnes i prosent. Bruker du forsikringen for å dekke en ulykke minker bonusen, og du vil måtte betale mer for forsikringen hvert år.

Trenger jeg egen elbilforsikring?

Nei, en vanlig bilforsikring skal tilpasses biltype, og dermed også dekke en elbil. Sjekk vilkårene i forsikringen din for å se hva den dekker, og se om det finnes bedre avtaler for deg hos andre selskap.

Må jeg gjøre noe hvis bilen skal brukes til øvelseskjøring?

En vanlig bilforsikring dekker som regel vanlig øvelseskjøring, så lange øvelseskjøringen skjer på lovlig vis. Dette er fordi den det øvelseskjøres med regnes som fører av bilen inntil den andre personen har fått førerkort. Merk at det kan finnes unntak for dette i diverse bilforsikringer, så vi anbefaler at du sjekker vilkårene i bilforsikringen før dere setter i gang med øvelseskjøring.

Husk at øvelseskjøreren må ha:

 • gjennomført trafikalt grunnkurs
 • fylt 16 år

Husk at ledsager må:

 • ha fylt 25 år
 • ha hatt førerkort sammenhengende de siste 5 årene
 • ikke ta betalt for opplæringen

Husk at bilen må

 • ha et L-skilt bak på bilen
 • ha et ekstra innvendig speil til ledsager
 • kun kjøres i Norge

Hva skjer hvis jeg overskrider årlig kjørelengde?

Da bør du gi beskjed om dette til forsikringsselskapet ditt. Har du overskredet årlig kjørelengde og havner i en ulykke kan du få redusert skadeoppgjøret.

Hva er trafikkforsikringsavgift?

Trafikkforsikringsavgiften er det som tidligere het årsavgift. Alle registrerte kjøretøy over 7500 kg må betale trafikkforsikringsavgift og ha ansvarsforsikring. Trafikkforsikringsavgiften følger forsikringsavtalen på kjøretøyet, og den kreves inn sammen med forsikringen i den betalingsraten som er bestemt. Trafikkforsikringsavgiften betales inn til staten, og er lik uavhengig av hvilket forsikringsselskap du har.

Hvor gjelder bilforsikringen?

Som hovedregel tilbyr de norske forsikringsselskapene forsikringer som gjelder i hele Europa. Det finnes imidlertid unntak, så du må sjekke dette i vilkårene for forsikringen din.

Hva er Grønt kort?

Grønt kort er et internasjonalt forsikringsbevis som gjør det enkelt for deg å bevise at du har ansvarsforsikring. Opplever du et trafikkuhell i utlandet er dette svært nyttig å ha. Husk å sjekke at forsikringen din faktisk gjelder i utlandet, du finner informasjon om dette i vilkårene.

Er veihjelp inkludert?

Vanligvis er veihjelp inkludert i delkasko, kasko og superkasko-avtaler. Hvorvidt dette gjelder for akkurat din forsikring må du sjekke i vilkårene.

Kan jeg få en leiebil dersom bilen blir skadet?

Leiebil mens bilen din er på verksted kan være dekket av en kaskoforsikring – det må du selv sjekke i vilkårene til forsikringen din. Er noen andre årsak til skaden vil du kunne få dekket leiebilkostnader via forsikringsselskapet til den som var ansvarlig for skaden. Da må du ta dette opp med motpartens forsikringsselskap, og det anbefales at du gjør det før du inngår avtale om en leiebil.

Hvem gjelder bilforsikringen for?

Bilforsikringen fungerer som vanlig selv om du låner bort bilen til en venn for en kort periode. Merk at det likevel er du som må betale egenandel og mister bonusopptjening hvis en venn skader bilen. Det kan ofte være lurt å informere den som låner bilen din om dette, og avklare hvem som er ansvarlig for hva dersom et uhell oppstår.

Vær også obs på at du må gi beskjed til forsikringsselskapet dersom en sjåfør under 23 år skal låne bilen – da må du tegne en ekstra forsikring. Gjør du ikke det kan det koste deg dyrt dersom den unge sjåføren havner i en ulykke med bilen din.

Hvilken er den beste forsikringen i 2019?

Hvilken bilforsikring som er best avhenger av hvem du er og hva du skal forsikre, noe som betyr at det er vanskelig å gi et godt generelt svar på dette spørsmålet. Ønsker du å finne et forsikringsselskap med fornøyde kunder kan du se til Norsk Kundebarometer. På topplisten over de beste skadeforsikringsselskapene for 2020 finner vi Gjensidige, Fremtind, If og Tryg.

Merk at Norsk Kundebarometer nødvendigvis ikke viser hvilke selskap som dekker dine behov på best mulig måte. Vi anbefaler derfor at du i tillegg sammenligner personlige tilbud fra flere forsikringsselskap, for å se hvilken forsikring som er best for akkurat deg. Det kan du enkelt gjøre via skjemaet her på Forsikringer.no.

Kan jeg få bilforsikring uten kredittsjekk?

Alle store forsikringsselskap gjennomfører en kredittsjekk av deg før du får tilbud om forsikringer, men de har ikke lov til å nekte deg forsikring selv om du har en betalingsanmerkning eller ikke er kredittverdig.

Har du en betalingsanmerkning kan du dermed fortsatt få forsikring, men du må ofte forskuddsbetale forsikringspremien for hele året. Det kan være mindre forsikringsselskap som lar deg betale månedlig selv med betalingsanmerkning, men da er vanligvis betingelsene dårligere enn hos de store selskapene.

Hvilket forsikringsselskap er billigst?

Prisen på bilforsikringen kommer helt an på hva du ønsker å forsikre, hvor gammel du er, hvor du kommer til å kjøre bil, opptjent bonus og så videre. Ønsker du å sammenligne helt konkrete pristilbud kan du fylle ut skjemaet på Forsikringer.no, slik at du mottar personlige tilbud fra flere forsikringsselskap. Da får du gode tilbud om billig forsikring.

Hvor finner jeg forsikring til veteranbil?

Flere forsikringsselskaper tilbyr veteranbilforsikring. Ønsker du å sammenligne tilbud på veteranbilforsikring kan du innhente tilbud på veteranforsikring via Forsikringer.no. Fyll ut skjemaet på siden, og presiser i kommentarfeltet at du er på jakt etter å forsikre en veteranbil, så blir du kontaktet av flere selskaper som tilbyr deg sin beste forsikring.

Om Forsikringer.no

Vi samarbeider med noen av Norges mest solide forsikringsselskaper. De vet at de konkurrerer om deg som kunde og ønsker å strekke seg litt ekstra for at du velger nettopp dem. Hos oss kan du sammenligne forsikringer og samtidig få selskapenes samlerabatter. Disse rabattene kommer ikke frem på tradisjonelle sammenligningssider.

Følgende kriterier må være oppfylt for å kunne få gode tilbud via vår tjeneste:

 • Du må være over 18 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Få tilbud nå!

Som omtalt i

Aftenposten.no e24.no

Ett skjema – flere gode tilbud

Fyll ut hvilke forsikringer du ønsker tilbud på i skjemaet og få tilbud fra flere forsikringsselskaper.

Få tilbud nå!

Raskt, gratis og uforpliktende

Det er både gratis og uforpliktende å motta tilbud via Forsikringer.no. Alt du behøver å gjøre er å fylle ut skjemaet, og vente på tilbud.

Dermed er Forsikringer.no den raskeste løsningen for å innhente og sammenligne tilbud fra flere forsikringsselskaper.

Få flere forsikringstilbud nå!

Velg det beste tilbudet

Etter du har mottatt tilbud er det enkelt å sammenligne priser og vilkår, og finne det beste tilbudet for deg.

Sammenlign tilbud nå!

check icon

Spar tid

Ikke kast bort tid på å finne tilbud selv. La leverandørene komme til deg.

check icon

Spar penger

Leverandørene vet at de er i konkurranse og gir deg derfor et ekstra godt tilbud.

check icon

100 % uforpliktende

Tilbudene er 100 % uforpliktende. Det er helt opp til deg om du vil benytte deg av dem.

Få tilbud nå!