Få gode tilbud på bilforsikring!

Nå kan du sammenligne vilkår og finne beste tilbud raskt og enkelt.

Betaler du for mye for bilforsikringen?

Få gode tilbud på bilforsikring fra 3 forsikringsselskaper som konkurrerer om å gi deg laveste pris. Se hvor mye du kan spare ved å fylle ut skjemaet.

Uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet og få utforpliktende tilbud fra 3 forsikringsselskaper.

La selskapene konkurrere

Konkurranse gir deg bedre pris. Få selskapenes beste tilbud og velg det beste!

Spar tid og penger

Har du flere forsikringer får du ekstra samlerabatt hvis du samler alle forsikringer i samme selskap.

Om bilforsikring

Bilforsikring kan deles inn i tre ulike alternativer:

 • Ansvarsforsikring
 • Delkasko
 • Fullkasko

Mange selskaper deler opp disse hovedkategoriene, og du vil derfor møte på ulike varianter/undergrupper av de tre hovedgruppene. For eksempel er "superkasko" og tilsvarende uttrykk nokså vanlige for å beskrive fullkaskoforsikringer med ekstra god dekning eller tilleggsfordeler.

Ansvarsforsikring

bilforsikring
Bil med lav markedsverdi? Ikke alle trenger kasko.

Ansvarsforsikring er det lovpålagt å ha, og kun dersom du avskilter bilen kan du lovlig ha bil uten ansvarsforsikring. En ansvarsforsikring skal dekke skade du som sjåfør påfører andre personer, kjøretøy og eiendeler. Strengt tatt kan man klare seg med kun ansvarsforsikring, men for de aller fleste nordmenn vil det lønne seg å ha en kaskoforsikring i tillegg.

Pris på ansvarsforsikring varierer mellom de ulike selskapene, og vil også avhenge av din alder. Normalt vil prisen for ansvarsforsikring ligge på mellom 3000 og 4000 kroner per år.

Les mer om hvilke forsikringer du må ha, bør ha og hvilke du kan droppe her.

Dersom du kun har ansvarsforsikring og havner i en bilulykke som er din feil, vil du ikke få dekket skader på din egen bil eller dine eiendeler. Ettersom bilreparasjoner regnes for å være svært dyrt, særlig ved større ulykker, vil det være godt for de fleste å ha en forsikring som dekker dette.

Har bilen din svært lav verdi, og egenandelen på kaskoforsikringen er høy nok, kan det sammen med bonustap gjøre det dyrere å dekke tap med kaskoforsikring enn å f.eks. kjøpe ny bil eller betale reparasjonen selv. Det forutsetter at du kan klare deg uten bil en periode, eller har råd til å kjøpe ny eller reparere om ulykken er ute.

Delkasko

Delkaskoforsikring koster noen tusenlapper mer i året enn ansvarsforsikring. I tillegg til ansvarsforsikringen dekker delkasko tyveri, lynnedslag, eksplosjon, brann, redning og veihjelp samt skader på bilruter på egen bil. Dersom du forårsaker en ulykke vil du ikke få dekket skader på eget kjøretøy og eiendeler.

I mange tilfeller vil det lønne seg å kun ha delkaskoforsikring for bilen. Dersom bilen din har en markedsverdi på mellom 50.000 kroner, og 100.000 kroner vil det for de aller fleste være unødvendig med fullkasko. Dette henger sammen med egenandel ved ulykker og tap av bonus som tilsammen fort kan bli dyrere enn å dekke skaden selv. Det forutsetter at du har økonomi til å dekke skadene selv. Her kan man f.eks. sette av månedlige beløp på sparekonto i stedet for å betale for fullkasko, og skulle man være uheldig har man penger til å dekke opp.

Slik kan du spare på innboforsikringen.

Det er verdt å merke seg at forsikringsselskaper ikke har lov å diskriminere på kjønn slik de gjør med alder. Til tross for at menn står for den største andelen av ulykker i trafikken, både når det gjelder antall, skadeomfang og dødsfall, må kvinner betale likt for bilforsikring som menn. Er du en forsiktig og dyktig sjåfør kan det godt hende du ikke behøver fullkaskoforsikring, særlig dersom bilen din har en lavere markedsverdi enn 100.000 kroner.

Fullkasko

bilforsikring
Er uhellet ute: Fullkasko dekker skader på bilen, selv om du har skylden.

Forsikringsselskapene har ulike varianter av fullkaskoforsikringene, men i hovedsak dekker også fullkasko skader på din bil og dine eiendeler selv om du selv er skyld i ulykken. Prisen på fullkaskoforsikring kommer fort opp mot 10.000 kroner eller mer per år, og dette er den dyreste formen for bilforsikring du kan ha.

Har du en bil med høyere markedsverdi enn 100.000 kroner bør du ha fullkaskoforsikring. Ligger verdien på bilen mellom 50.000 kroner og 100.00 kroner kan det være lurt å regne litt på om du egentlig trenger det. Husk å ta utgangspunkt i hvor store skader din privatøkonomi vil klare å dekke.

Bonus og bilforsikring

Prisen på forsikringen din kalles også for premie. Hvor høy forsikringspremie du må betale avhenger blant annet av biltypen din, hvor mye du kjører, forsikringsselskapenes bonussystem, samt din alder og antall år du har kjørt skadefritt. Kort forklart har forsikringen din en bruttopris, men for hvert år du kjører uten å forårsake ulykker, vil du få en lavere pris på forsikringen din. Dette er såkalt bonus, og den får du i prosent .

De fleste forsikringsselskap tilbyr en startbonus på 10 eller 20 %, men mange strekker seg lengre i et marked med mye konkurranse om kundene. Kan du gjennom bilpool eller arbeidsgiver dokumentere at du har kjørt skadefritt, kan du også forhandle deg til bedre bonus. For hvert år som går uten ulykker vil du få 10 % mer i bonus fra forsikringsselskapet, og dermed betaler du 10% mindre for bilforsikringen.

Les også: Alt om reiseforsikring.

Dersom du forårsaker en ulykke, og du velger å dekke skadene på din bil via forsikringsselskapet, vil du miste store deler av bonusen din. Her varierer det mellom avtalene hvor mye du mister, men 30 - 40 % er ikke uvanlig. Derfor velger mange å dekke mindre skader selv, da tap av bonus koster såpass mye over flere år, at det er billigere å betale fra egen lomme.

Når du skal rykke opp fra 70 % bonus vil de fleste forsikringsselskaper la deg velge om du enten vil gå opp til 75 % i noen år fremover mot at du kan ha én ulykke uten å miste bonusen. Alternativet er at du rykker opp til 80 % bonus, men fortsatt mister denne i henhold til avtalen dersom du dekker skader med forsikringen.

La forsikringen dekke skade eller betale selv?

bilforsikring
Litt uheldig med parkeringen? Det er ikke sikkert det er så lurt å la det gå på forsikringen.

Hvor vidt du skal la forsikringen dekke skader på din egen bil eller betale for dette selv må du nesten sette deg ned å regne på. Her er det flere tall som vil påvirke regnestykket. Det første er bonusen og bruttoprisen på forsikringen din.

La oss si at du i dag har 70 % bonus, og etter at bonusen din er trukket fra, betaler du 10.000 kroner i året for forsikringen. Dersom du lar forsikringen dekke skaden på bilen sier avtalen at du vil miste 30 % av bonusen din. Da ser prisen på din forsikring slik ut de neste 3 årene:

 • Det første året får du 40% bonus og betaler 19.999 kroner for bilforsikringen
 • Det andre året får du 50% bonus og betaler 16.666 kroner for bilforsikringen
 • Det første året får du 40% bonus og betaler 13.333 kroner for bilforsikringen
 • Til sammen er dette 19.998 kroner ekstra i forsikringspremie de neste 3 årene dersom forsikringsselskapet skal dekke skaden
 • I tillegg må du medregne at dersom du hadde dekket skaden selv, ville du oppnådd 75 % eller 80 % bonus. I det siste tilfellet ville du betalt 6666 kroner i bilforsikring per år. Tapet for bonusen du ikke fikk, vil i løpet av de tre 3 årene bli 10.000 kroner sammenlagt.
 • Til slutt må du legge til kostnaden på egenandel ved skade. Dersom egenandelen er på 15.000 kroner må altså skaden på din bil koste mer enn 45.000 kroner for at det skal lønne seg at den går på forsikringen.

Dersom du akkurat har begynt å kjøre egen bil og kanskje bare har en bonus på 20 %, vil du kunne få negativ bonus om du tar en skade på forsikringen. Med negativ bonus vil du faktisk betale en høyere pris enn forsikringens egentlige bruttopris, og tapet for den bonusen du kunne ha fått i stedet for tapet vil bli enda høyere.

Det kan være greit å tenke seg om to ganger og sette opp et skikkelig regnestykke. Dersom du synes det er vanskelig å regne selv, kan du be forsikringsselskapet sette opp dette regnestykket for deg. Husk å passe på at de også tar med tap av den bonusen du kunne ha fått, som i vårt eksempel var 80%. Regnestykket viser også hvorfor det sjeldent lønner seg å ha fullkasko når bilen er mindre verdt enn 50.000 kroner.

La barna kjøre bilen?

Pass på at du ordner med ekstra forsikring dersom du tenker å la barn som bor hjemme under 25 år kjøre bilen. Da vil du måtte opprette tilleggsforsikring for dette. Det vil koste deg litt ekstra, men kan være vel verdt det med tanke på ulykkesstatistikken som viser klar sammenheng mellom sannsynligheten for trafikkulykker og ung alder under 25 år. Mange har nok priset seg glad når poden har gått på en tidlig smell noen måneder etter førerprøven.

Se hvor mye du kan spare!

Få tilbud!

 

Om Forsikringer.no

Vi samarbeider med noen av Norges mest solide forsikringsselskaper. De vet at de konkurrerer om deg som kunde og ønsker å strekke seg litt ekstra for at du velger nettopp dem. Hos oss kan du sammenligne forsikringer og samtidig få selskapenes samlerabatter. Disse rabattene kommer ikke frem på tradisjonelle sammenligningssider.

Følgende kriterier må være oppfylt for å kunne få gode tilbud via vår tjeneste:

 • Du må være over 25 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Du må være norsk statborger
Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Tjenester

Forsikringer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere forsikringsselskaper.

Få uforpliktende tilbud