Båtforsikring til seilbåt, motorbåt, vannscooter og mer

Få tilbud på båtforsikring

Båten er utsatt for skader både når den brukes på sjøen og står på land. Heldigvis finnes det ulike typer forsikring for båter og andre sjøfartøy.

Hos oss kan du innhente tilbud på båtforsikring fra flere selskap, og finne en billigere forsikringen til båten din. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende. Be om tilbud ved å fylle ut skjemaet, og se om du kan spare penger.

Få uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet og få uforpliktende tilbud fra 3 forsikringsselskaper.

La selskapene konkurrere

Konkurranse gir deg bedre pris. Få en bra og billig båtforsikring.

Spar både tid og penger

Få samlerabatt og alle forsikringer på samme faktura. Enkelt, trygt og billig.

Hva dekker en båtforsikring?

Akkurat hva som er dekket i en båtforsikring varierer. Det er derfor nødvendig å sammenligne både vilkår og pris på flere forsikringer for å finne ut hvilken som er best for båten din.

Eksempler på hva en båtforsikring dekker:

 • Ansvar og rettshjelp
 • Brann, tyveri og hærverk
 • Skade/tap av bagasje og løst utstyr
 • Redning av båten
 • Skader i forbindelse med transport eller opplag
 • Hjemtransport av båt etter reparasjon
 • Jolle
 • Skader på båt
 • Feilfylling eller dieseldyr
 • Brudd på mast og bom
 • Totalskade
 • Ferieavbrudd som følge av skade på båt

Ulykkesforsikring som dekker passasjerer og båtfører kan som regel tegnes som en tilleggsforsikring.

Sammenlign tilbud på båtforsikring

Ligner på en bilforsikring

Båtforsikring ligner på bilforsikring fordi du som regel kan kjøpe ansvarsforsikring, delkasko, kasko eller kasko pluss fra de ulike forsikringsselskapene.

I likhet med ansvarsforsikring for bil dekker ansvarsforsikring for båt skader du har påført andre personer, fartøy eller eiendeler. Forskjellen er at ansvarsforsikring ikke er påbudt for båter.

Forsikringsselskapene anbefaler likevel å ha ansvarsforsikring for båt. Slik sikrer du at en eventuell erstatning etter ulykke ikke må betales ut av egen lomme dersom du er skyld i ulykken.

Tegn kasko eller kasko pluss hvis du ønsker å få dekket skader på egen båt når uhellet oppstår. Husk at det verste som kan skje med en båt er at den synker, noe som ikke er usannsynlig ved en ulykke på sjøen. Har du ikke mulighet til å dekke tapet av båten selv lønner det seg med kasko.

Gjelder ulike typer sjøfartøy

En båtforsikring kan dekke ulike typer sjøfartøy. Det betyr at du for eksempel kan forsikre en vannscooter, en seilbåt, en kano eller en kajakk med en vanlig båtforsikring.

Gi beskjed i skjemaet på siden om hva slags sjøfartøy du ønsker å forsikre, slik at du får tilbud på riktig forsikring med en gang. Vær obs på at husbåter og andre sjøfartøy som brukes som fast bolig som regel ikke kan ha en vanlig båtforsikring.

Merk også at båter med motor på over fem hestekrefter må være registrert i enten Småbåtregisteret, Securmark eller Skipsregisteret Nor før de kan forsikres.

Få tilbud på båtforsikring

Få billig båtforsikring

Det finnes ulike sikkerhetstiltak du kan gjennomføre for å få rimelig båtforsikring. Det kan blant annet være å ha

 • båten i en havn med organisert vakthold
 • tyverisikring
 • alarm og gjenfinningssystem
 • vinteropplag
 • medlemskap i Redningsselskapets Kystpatrulje

Husk å gi beskjed til forsikringsselskapet at du gjennomfører slike tiltak – ellers får du ikke billigere forsikring.

Få svar på vanlige spørsmål

Her får du svar på vanlige spørsmål om båtforsikring. Finner du ikke svar på spørsmålet ditt kan du gjerne sende oss en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så hjelper vi deg så godt vi kan.

Hvor mye koster båtforsikring?

Prisen på båtforsikringen avhenger av hvilken dekning du velger og hva slags sjøfartøy du har. Å forsikre en vannscooter har naturligvis en helt annen pris enn å forsikre en stor seilbåt. Ønsker du å sammenligne båtforsikringer fra flere forsikringsselskaper kan du be om tilbud via skjemaet på Forsikringer.no. Da kan du se hvilken avtale som er best for deg, enten du er på jakt etter en skikkelig god pakkeavtale eller en billig båtforsikring.

Hvor gjelder båtforsikringen?

I hvilket området båtforsikringen gjelder varierer fra selskap til selskap. Som hovedregel gjelder en vanlig båtforsikring i Skandinavia hele året. I tillegg vil de fleste båtforsikringer dekke hele Europa i en viss periode på sommeren, gjerne fra april til og med september. Sjekk dette i vilkårene før du tegner en forsikring.

Hvem gjelder båtforsikringen for?

Båtforsikringen gjelder for forsikringstaker og medeier. Ansvarsdekningen gjelder den som bruker båten, og fører- og passasjerulykke gjelder alle ombord eller i nærheten av båten. Merk at sistnevnte er en tilleggsforsikring.

Kan jeg forsikre en husbåt?

Nei, du kan som regel ikke forsikre en husbåt med en vanlig båtforsikring. Normalt vil forsikringsselskapet kreve tilleggsforsikringer, slik som en innbo- og reiseforsikring.

Hvordan fungerer båtforsikring ved utleie?

Leier du ut båten din gjelder ikke en vanlig båtforsikring. Da må du tegne egen forsikring for det.

Kan jeg få båtforsikring uten registrering?

Ja, du kan forsikre en uregistrert båt så lenge den ikke har mer enn fem hestekrefter. Er motoren sterkere må båten registreres i Småbåtregisteret, Securmark eller skipsregisteret Nor.

Hvilken båtforsikring er best i test?

Det gjøres ingen tester av båtforsikringer, men er du ute etter et bra forsikringsselskap kan du se hvilke som kommer godt ut i Norsk Kundebarometer.

Finnes det en obligatorisk båtforsikring?

Nei, men vi anbefaler alle å ha ansvarsforsikring også på båt.

Om Forsikringer.no

Vi samarbeider med noen av Norges mest solide forsikringsselskaper. De vet at de konkurrerer om deg som kunde og ønsker å strekke seg litt ekstra for at du velger nettopp dem. Hos oss kan du enkelt innhente pakketilbud og sammenligne forsikringer fra flere selskap, slik at du finner den beste avtalen for deg.

Følgende kriterier må være oppfylt for å kunne få gode tilbud via vår tjeneste:

 • Du må være over 25 år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
 • Du må være norsk statsborger

Få tilbud på båtforsikring