Tesla Model X
(Foto: Pål-Kristian Hamre / Flickr)

Forsikring av elbil

Har du kjøpt en Tesla eller annen elbil og lurer på om du trenger en egen elbilforsikring? Svaret er at du ikke nødvendigvis må gå til anskaffelse av en spesiell forsikring til elbilen.

Bilde av Ingunn Mjønerud

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 06.12.2019 10:29

En vanlig bilforsikring fungerer slik at forsikringsselskapet gir deg et tilbud basert på hvor du bor, din skadehistorikk og bilmodellen du ønsker å forsikre. Det betyr at du vil få en forsikring som dekker bilen din godt nok, uavhengig av hvilken bil du eier, også når det er snakk om en elbil. Dette er grunnen til at mange selskap ikke tilbyr egne forsikringer for elbiler og hybridbiler.

Mange tilbyr egen elbilforsikring

Samtidig vil du se at det finnes mange muligheter dersom du er på jakt etter en egen elbilforsikring. Tryg skiller for eksempel mellom tilleggsdekningene Bil Ekstra og Elbil Ekstra, mens blant annet Storebrand, Tribe, Sparebank 1 og Codan kan gi deg en egen Tesla- eller elbilforsikring.

Eier du en elbil vil du få tilbud om en forsikring som gjør at du slipper å betale for dekninger som kun gjelder fossilbiler, for eksempel feilfylling. I stedet vil du få ekstra dekning som gjelder spesifikt for elbiler. Dette kan være:

  • Skade på batteripakke
  • Tyveri av ladekabel
  • Veihjelp hvis du går tom for strøm
  • Leiebil med elbilgaranti

Merk at det er fullt mulig å få dette inkludert selv om du ikke har en spesifikk elbilforsikring.

For å sjekke hvilke vilkår og priser som gjelder må du sjekke tilbud hos flere forsikringsselskap. Det kan du enkelt gjøre ved å innhente og sammenligne tilbud på forsikring til elbil via skjemaet på Forsikringer.no. Kryss av for bilforsikring, og fyll inn riktig bilmodell, så får du spesialtilpassede tilbud fra flere selskap.

Få tilbud

Hva koster forsikring på elbil?

Hvor mye en elbilforsikring vil koste avhenger av deg, hvilken bilmodell du eier og hvor god dekning du ønsker. Som nevnt fungerer dette helt likt som med en vanlig bilforsikring. Blant annet får du valget mellom ansvarsforsikring, delkasko, kasko og super når du er på jakt etter en elbilforsikring. Hvilken avtaletype du velger har stor påvirkning på hva slags pris du vil få tilbud om.

Les mer: 11 faktorer som påvirker pris på bilforsikring

Priseksempler på forsikring til en Tesla

Nysgjerrig på hvor mye en elbilforsikring kan koste? Under finner du flere priseksempler.

La oss se for oss en eier med 75 % bonus, maks kjørelengde på 10 000 km og en egenandel på 20 000 kr. Hen har ingen bilskader de siste tre årene, bor litt utenfor en stor by og parkerer bilen i en låst garasje.

Forsikring av en Tesla Model 3

Kjøper eieren en Tesla Model 3 Standard Range RWD (registrert i 2019), kan hen få tilbud om en kaskoavtale til en pris fra 9000 kr per år.

Til sammenligning

Et priseksempel på forsikring til en Nissan Leaf:

La oss se for oss at den samme personen som i eksemplet over i stedet ønsker å forsikre en Nissan Leaf Tekna fra 2019.

Da vil personen få tilbud om forsikring med en pris fra 5000 kr og oppover.

Hvilken bilmodell du velger har dermed mye å si for hva slags pris du får.

Vis mer

Merk at denne prisen i 2019 gjaldt uavhengig av om du hadde valgt en tilpasset elbilforsikring via en forening som Elbilforeningen eller Tesla Owners Club, eller om du hadde gått for en vanlig forsikring tilpasset din bilmodell.

Forsikring av en Tesla Model S

Går eieren til innkjøp av en Tesla Model S Performance (registrert i 2019), kan hen få tilbud om en kaskoavtale til en pris fra 16 000 kr per år.

Forsikring av en Tesla X

Velger eieren å kjøpe en Tesla X Standard Range 5-s (registrert i 2019), kan hen få tilbud om kasko til en pris fra 11 000 kr per år.

Finn en billig Tesla-forsikring

For å finne en billig elbilforsikring lønner det seg å sammenligne pristilbud fra flere forsikringsselskap. Det gjør du enkelt via skjemaet på Forsikringer.no. Fyll det ut og motta flere personlige tilbud på forsikring av elbilen din, uten at du selv må tråle internett etter de beste avtalene.

Husk også at det vanligvis lønner seg å samle forsikringene hos ett selskap. Ønsker du tilbud på forsikring av elbil med samlerabatt kan du krysse av hvilke andre forsikringer du ønsker å flytte til samme selskap. Slik kan du, hvert eneste år, spare flere tusen kroner på elbilforsikring.

Fyll ut skjema